Популярни публикации за маникюри :

Как да си направим хубав маникюр?

маникюр
За да направим наистина добър маникюр за нашите нокти трябва да се подготвим солидно психически. Няма ли нужната нагласа, с която да развихрим женското си въображение, по-добре въобще да не се захващаме с ноктите си. Толкова нежна и прецизна работа изисква много внимание и концентрация, например ако сме ядосани за нещо, ще е почти невъзможно да измислим красива декорация за ноктите си.

Същото важи и ако сме прекалено весели, но ако целта е да си направим единствено и само един страхотен декор за нашите нокти, то тогава вероятността да ги направим уникално красиви е доста голяма. Понякога в бързината или заради липсата на време просто забравяме някои основни неща, които в препоръчително да не изпускаме когато сме се захванали сериозно с декорацията на нашите толкова обичани нокти.


Като начало е добре ноктите да са добре почистени и оформени, защото не може да градим уникалната си лична красота върху безформени и мръсни основи. Когато приключим с почистването им е желателно да се заемем с отстраняването или избутването на прекомерно порасналите участъци от кожички около основата на самите нокти.

Тези факти са добре известни на всяка жена, която обича своите маникюри и държи те да са в добра форма, независимо от заниманията на ръцете и. Към полиране на ноктите може да се прибегне винаги, когато има достатъчно време за това, за да може да се извърши внимателно и с нужния финес, заради желаната съвършена форма, която се постига много трудно, но с внимание и търпение нещата може да се случват все по-бързо.

Трудно е да се постигне достатъчно добра и еднаква форма на ноктите и на двете ръце, но когато това започне да става лесно и по-бързо, тогава ще остане достатъчно време и енергия, които могат да бъдат вложени в една невероятна декорация. Но преди да пристъпим към цветовете е необходимо да подготвим своите нокти за това, за целта може да използваме основа за лак, за да може да се постигне по-добър ефект от следващата ни работа, и чак тогава да си поиграем с цветните лакове за нокти.

За да има маникюра завършен вид един топ лак за финал никога не е излишен, но трябва да е добре подбран и положен. Всичко казано до момента може да се обобщи в няколко проси стъпки:

1.Ноктите трябва да са добре почистени и оформени. 2.Кожичките да са избутани, а излишните да са премахнати. 3.Ноктите трябва да са добре полирани с подходящи инструменти за целта. 4.Нанасяне на основа за лак. 5.След това лакирайте с лак за нокти, който предпочитате. 6.Завършете с топ лак. 
И най-важното правило: Правете всичко за себе си, защото сте достатъчно красива, за да си го позволите.

Няма коментари:

Публикуване на коментар